Bundás csirkemell káposztasalátával

Bundás csirkemell káposztasalátával

  • 30 perc
  • 13 hozzávaló

Hozzávaló

  • csirkemell filé (pulykamell is jó) 50 dkg
  • kukoricaliszt 10 dkg
  • rozmaring, szárított őrölt 1 evőkanál
  • tojás 2 db
  • káposzta, új kis fej, kb. 50 dkg
  • sárgarépa 2 szál (30 dkg)
  • lilahagyma fél fej (3 dkg)
  • görög joghurt 30 dkg
  • 2 teáskanál
  • cukor 1 evőkanál
  • citromlé 1 db citromból
  • olaj (hidegen sajtolt repceolaj (vagy olívaolaj, finomított napraforgóolaj)
  • olaj sütéshez 1 ujjnyi vastagon
  1. A káposztát negyedekbe vágom, nagyon vékony csíkokra metélem, majd a csíkokat is két-három részre vágom. A megtisztított sárgarépát éles késsel julienne-re vágom vagy julienne gyaluval legyalulom.
  2. A lilahagymát megtisztítom, finomra reszelem, majd a sóval, cukorral, citromlével 15 percig állni hagyom. A zöldségeket összeforgatom a lilahagymával, olajjal, joghurttal.
  3. A csirkemell filékről leválasztom a kisebb, vékony belső filét, a maradékot, ha túl vastag lenne, lapjában kettévágom. Enyhén kiklopfolom, úgy, hogy nagyjából egy centi vastag legyen egy-egy szelet. A húst besózom, majd megforgatom a rozmaringgal elkevert kukoricalisztben. Ezt követően megmártom az elhabart tojásban, majd ismét megforgatom a fűszeres kukoricalisztben.
  4. Bő, forró (170-180 C fok) olajban mindkét oldalán aranyszínűre sütöm, majd lecsepegtetem és papírtörlővel leitatom a felesleges olajat.
  5. A húst a salátával tálalom.

Recept nyomtatása