Ricotta torta mandulával, mákkal, citrommal

Ricotta torta mandulával, mákkal, citrommal

  • 60 perc
  • 8 hozzávaló

Hozzávaló

  • ricotta 50 dkg
  • tojás 2 db
  • blansírozott mandula finomra darálva 10 dkg
  • cukor, lehet kristály vagy nyírfacukor is 10 dkg
  • kukoricaliszt 3 dkg
  • mák, egész 3 evőkanál
  • keserűmandula kivonat (vagy pár csepp színtelen aroma) 2 teáskanál
  • citrom leve és reszelt héja 1 db
  1. A ricottához szitáljuk a kukoricalisztet, átkeverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és alaposan kikeverjük.
  2. Szilikon vagy sütőpapírral bélelt hagyományos sütőformába (~22cm átmérő) töltjük a masszát és 160 C fokon 45 percig sütjük.
  3. Ha kihűlt, kiborítjuk a formából. Önmagában vagy gyümölcsszósszal is nagyon finom.

Recept nyomtatása