Hozzávaló
- csirkemell filé (pulykamell is jó) 50 dkg
- kukoricaliszt 10 dkg
- rozmaring, szárított őrölt 1 evőkanál
- tojás 2 db
- káposzta, új kis fej, kb. 50 dkg
- sárgarépa 2 szál (30 dkg)
- lilahagyma fél fej (3 dkg)
- görög joghurt 30 dkg
- só 2 teáskanál
- cukor 1 evőkanál
- citromlé 1 db citromból
- olaj (hidegen sajtolt repceolaj (vagy olívaolaj, finomított napraforgóolaj)
- olaj sütéshez 1 ujjnyi vastagon
- A káposztát negyedekbe vágom, nagyon vékony csíkokra metélem, majd a csíkokat is két-három részre vágom. A megtisztított sárgarépát éles késsel julienne-re vágom vagy julienne gyaluval legyalulom.
- A lilahagymát megtisztítom, finomra reszelem, majd a sóval, cukorral, citromlével 15 percig állni hagyom. A zöldségeket összeforgatom a lilahagymával, olajjal, joghurttal.
- A csirkemell filékről leválasztom a kisebb, vékony belső filét, a maradékot, ha túl vastag lenne, lapjában kettévágom. Enyhén kiklopfolom, úgy, hogy nagyjából egy centi vastag legyen egy-egy szelet. A húst besózom, majd megforgatom a rozmaringgal elkevert kukoricalisztben. Ezt követően megmártom az elhabart tojásban, majd ismét megforgatom a fűszeres kukoricalisztben.
- Bő, forró (170-180 C fok) olajban mindkét oldalán aranyszínűre sütöm, majd lecsepegtetem és papírtörlővel leitatom a felesleges olajat.
- A húst a salátával tálalom.